Veg(etari)ánska pochúťka z ohniska
Opekačky patria jednoznačne k najobľúbenejším spoločenským udalostiam. Príjemné posedenie pri ohnisku s partiou kamarátov sprevádzané škvarením chutného špekáčika v ohni… no čo môže byť lepšie :-). Hups, a čo v prípade, ak niektorý z kamošov nemá mäso v láske? Žiadny problém. Máme skvelý tip na zdravú pochúťku, ktorá zláka aj mäsožravca. Tento chutný recept sme objavili na www.magazin.nomad.sk a s chuťou sa ho rozhodli pridať do nášho ohniska.
Čo budeme potrebovať:
- 2 balíčky sójových plátkov,
- 1 lyžičku soli,
- 1 lyžičku drvenej rasce,
- 2 dcl rastlinného oleja,
- 3 až 4 strúčiky cesnaku,
- ¼ až ½ lyžičky práškového čili,
- 1 lyžicu sójovej omáčky,
- 1 lyžičku karí korenia,
- 1 lyžicu horčice,
- 2 lyžičky zmesi korenia na barbecue,
- 1 lyžičku sladkej červenej papriky.
Na začiatok si domäkka uvaríme sójové plátky v dvoch litroch osolenej vody. Len pozor na to, aby sa nerozvarili. Počas opekania by potom mohli padať z palice. Zlejeme vodu. Nasleduje príprava marinády z oleja, sójovej omáčky, roztlačených strúčikov cesnaku, horčice, soli a korenia. Tento krok je veľmi dôležitý. Uvarené sójové plátky vložíme do uzatváracej nádoby, zalejeme marinádou a dobre pretrepeme. Necháme jeden-dva dni odležať. Príprava je ukončená. Teraz už len stačí nádobku zobrať k niektorému z našich ohnísk, sójové plátky vytiahnuť z marinády a nastoknúť na palicu. Dobrú chuť.
Tip pre teba: Kamarátkam sa isto bude páčiť ohnisko v Tramtárii :-). Je priestranné a nachádza sa v peknej lokalite.